2014-12-05 19:44:47• hírek • Kocsis Zoltán

Hajtani kell, amíg a bíró le nem fújja!

Mindenképpen a három pont megszerzésével szeretne búcsúzni a 2014-es esztendőtől az Olimpia labdarúgócsapata valamint Csík Tibor vezetőedző. Könnyű dolga nem lesz azonban a sárga-kék gárdának, hisz a vendég Mioveni eddig közel kétszer annyi pontot gyűjtött, mint a szatmáriak.

„A cél természetesen a három pont megszerzése. Erre koncentráltunk egész héten, ezért dolgoztunk", mondta Csík Tibor. „A Mioveni egy technikás csapat, a Campinához tudnám hasonlítani, ezért az egyéni képességek helyett az akarat és az odaadás lehet az, mi döntő lehet számunkra", tette hozzá.

A szakember betegség miatt két alapemberre, Cosmin Iuhasra és Svarczkopf Istvánra sem számíthat szombaton, ám nem csak ez okoz fejfájást számára, hanem az Olimpia-stadion játéktere is: „Sajnos a pályánk minősége olyan, ami nem teszi lehetővé azt a minőségi focit, amit sokan elvárnak", mondta.

Az őszi meccsen, szeptember végén hazai pályán a Mioveni 1-0 arányban győzte le az Olimpiát, ám nem ez az, ami miatt Claudiu Niculescu csapata felhívta magára a figyelmet. A korábbi válogatott csatár legénysége ugyanis a Román Kupában brillírozott, ahol az élvonal két élcsapatát búcsúztatta: előbb az Astrát verték meg 3-0-ra, majd a Dinamót 2-1-re. A remek sorozat kedden a Kolozsvári CFR ellen szakadt meg, pedig egy óra elteltével Bogdan Stoica, Andrei Nila és Marius Galan góljaival még 3-0-ra vezetett a Mioveni. Érdekesség, hogy anno szeptemberben is kupameccs, nevezetesen az Astra elleni siker hétvégéjén fogadta és győzte le a Mioveni az Olimpiát.

„Szerintem már át kellett tenniük magukat a CFR elleni kudarcon. Nem hiszek az olyanokban, hogy nagyon le vannak törve, nem tudnak koncentrálni. Különben is, engem a saját csapatom érdekel, csakis azzal foglalkoztam", fogalmazott Csík.

Nem csak a Mioveni tud azonban utolsó percekben meccset illetve pontokat veszíteni, emlékezzünk csak vissza az Olimpia legutóbbi hazai meccsére, amikor a Campina Walter Heil öngóljával az utolsó pillanatokban mentett pontot a Szamos-parti városban. „ Ezért is figyelmeztettem a fiúkat: amíg a bíró le nem fújja a meccset, nincs megállás!"

Már csak azért sem, mert a második osztály második csoportjában érzékelhetően kevesebb gól esik, mint az elsőben. „Nálunk sokkal kiegyenlítettebbek az erőviszonyok. Az első nyolc közül egyedül a Temesvár emelkedik ki, a többiek nagyjából egyforma erőket képviselnek. Ebben a helyzetben az egyéniségek dönthetnek, vagy egy-egy hiba. Ezt szombaton el kell kerülnünk és remélem a Mikulás meghozza nekünk a három pontot", fejtette ki Csík.

Miközben az Olimpia hazai pályán veretlen, hat meccséből csak két pontot engedett az ellenfeleknek, addig a Mioveni nem túl acélos stadionjától távol: ugyan szezonbeli három idegenbeli meccsét megnyerte Nagyváradon, Slatinán és Karánsebesen, az azt követő három meccsen csak egy pontot tudott szerezni. Ezzel együtt a Mioveni 24 ponttal a tabella negyedik helyén áll, míg a 14 pontos Olimpia nyolcadik. A mérkőzést természetesen 11.00 órai kezdettel játsszák az Olimpai stadionjában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: